Jag och min fru har varit gifta i 15 år och tillsammans i totalt 19 år nu. Vi hittade tidigt till en vardag som passade oss bra både med arbete och fritid. När vi gifte oss stod nog förhållandet på sin höjdpunkt och vi hade mycket tid för varandra och hittade på mycket. Allteftersom åren gick har vi cementerat oss mer och mer i vår ”vanliga grå vardag”. Ärligt talat så händer det inte mycket som kryddar tillvaron nu för tiden. Detta har fått mig att fundera på om vi inte skulle prova på parterapi ändå. Jag har ännu inte sagt det till min fru och våndas lite över hur hon kommer ta emot förslaget. Kanske känner hon att förhållandet funkar bra och lunkar på i behaglig takt. För min det känns det dock viktigt att agera och försöka göra något åt situationen. Jag har funderat på att prata med min fru om vilka förändringar jag skulle vilja göra, vad jag inte riktigt trivs med i förhållandet. Jag vill tillbaka till det där passionerade och spännande stadiet som rådde i förhållandet för ungefär 10 år sedan. Det behöver såklart inte vara som att vara nykär, utan bara att det är lite mer spänning och spontanitet som bryter den ”trista” vardagen.