Biker bandanas tjäna flera syften. Först och främst absorberar de svett och fungerar som en evaporativ luftkonditionering. Detta hjälper till att förhindra att svett läcker in i ögonen, vilket kan orsaka sveda. För det andra skyddar de den kala hårbotten från att skava mot hjälmen.

Bandanas absorberar svett

Bandanas är ett praktiskt tillbehör för cyklister, eftersom de absorberar svett från brynet och håller det borta från ögonen. Svett som samlas i ögonområdet kan svida och försämra synen. Dessutom fungerar en bandana som ett extra lager av isolering och foder för cyklistens hjälm.

De fungerar som en evaporativ luftkonditionering

Motorcykelbandanas tjänar flera syften. På sommaren hjälper de till att absorbera svett och förhindrar att den rinner in i ögonen. På vintern håller de huvudet och ansiktet varmt. De kan också hjälpa till att förhindra att insekter biter ditt ansikte. De kan också fungera som en hjälmliner under kallare dagar.

De förhindrar att svett rinner in i ögonen

Snusnäsduken är designad för att hålla svetten borta från pannan. När svett träffar ögat svider det och kan störa din syn. En bandana fungerar som ett extra lager av isolering och en liner för att förhindra att svett rinner in i dina ögon.

De skyddar den kala hårbotten från att hjälmen skaver

Bandanas är ett utmärkt sätt att skydda din kala hårbotten från skavning av en motorcykelhjälm. De är också ett bra sätt att förhindra att ditt hår blåser tillbaka i vinden. Under långa turer är en gnidad hårbotten det sista du vill uppleva.

De ger skydd

Bandanas för motorcyklister är ett utmärkt plagg, eftersom de fungerar som en praktisk rengöringstrasa och ansiktsmask. De håller inte bara smuts och insekter borta från ditt ansikte, de förhindrar också bildandet av bakterier.

De är stilrena eller identitesskapande

Bandanas för motorcyklister finns i en mängd olika stilar och färger, eller med mönster som t.ex. flames bandana. De flesta kommer i dödskalledesigner, men du kan också hitta bikerbandanas med mer abstrakt design och mönster. En bandana är också ett bra sätt att visa upp din rebelliska sida. Du kan välja en som matchar din hjälm eller uttrycker din egen personliga stil. Vanligtvis är bandanas svarta, vita eller röda, men vissa tillverkare gör dem i olika färger för att matcha din hjälm.

De är mycket prisvärda

Ett bra sätt att hålla sig varm under långa motorcykelturer är att bära en bandana. De håller inte bara ditt huvud och ansikte varmare, utan de är också effektiva för att absorbera svett. Det sista du vill när du rider är att få svetten att droppa i ögonen. Om du letar efter prisvärda och snygga tillbehör för motorcyklister, leta inte längre än en bandana.